Andreas Borregaard : Solo-Act : Borealis 2017

Arrangementsinformasjon
Default file 1483790147

Andreas Borregaard
Solo-Act
Tårnsalen, KODE 4, Rasmus Meyers allé 9
Dørene åpner 20:30 // konsertstart 21:00 // varighet 60 min.

*verdenspremierer*

Verk av:
Niels Rønsholdt – Until nothing left
Jennifer Walshe – Self-Care

Hvordan skal en artist skape forbindelser til sitt publikum i en tid der den digitale musikalske reproduksjonen er av så høy kvalitet? Når man bare ved å klikke på en mus kan høre perfekt gjengitte opptak fra hele verden, stoppe og starte dem, høre og gjenhøre dem via høytalersystemer som reproduserer enhver detalj i instrumenteringen. Hvorfor skulle vi i det hele tatt trenge en live-opptreden? Dagens innspilte musikk sørger vel for et større rom for kontemplasjon og forståelse av et musikkverk enn noe live-opptreden vil kunne gjøre?

For å undersøke live-opptredenens vedvarende kraft, og for å omfavne utøverens fysiske natur, vil trekkspiller Andreas Borregaard framføre verdenspremierer, verk skrevet av to komponister hvis arbeider omfavner det musikalske så vel som det fysiske. Jennifer Walshe og Niels Rønsholdt er to av de mest spennende komponistene som jobber med notert musikk, men som også skriver for kropper, og dermed gjeninnfører forestillinger om performativitet og fysikalitet i live-opptredenens rammeverk.


Presentert i samarbeid med nyMusikk Bergen.
Bestilt av Andreas Borregaard. Støttet av Statens Kunstfond (DK), The Arts Council (IE), Augustinus Fonden, Dansk Komponist Forenings Produktionspulje og Kodas Kulturelle Midler, samt Dansk Musiker Forbund.
Bilde av Caroline Bittencourt.

samtidsmusikk
festival
lydkunst
støy
bergen
musikk
nymusikk
konsert
ensemble
kode4
tårnsalen
eksperimentellmusikk

Restriksjoner

Vi tilbyr redusert pris til innehavere av ledsagerbevis for funkjsonshemmede. Begrenset adkomst og kapasitet for bevegelsehemmede, så ta kontakt på forhånd for best mulig tilrettelegging. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no vedr. ovenstående.

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes bare ved avlyst konsert/arrangement. Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil i program og utsendt info