Folie à Deux : Borealis 2015

Arrangementsinformasjon
Default bilde folieadeux

Folie à Deux
Studio USF, USF Verftet, Georgernes Verft 12
Forestillingsstart 19:00 // varighet 60 min. 

En opera om høyspent galskap og kjærlighet.

Folie à Deux, bestilt og produsert av Mahogany Opera Group, er både scenekunstforestilling og konseptalbum. Utgangspunktet for verket er syndromet 'folie à deux' - en dobbeltgalskap, der en vrangforestilling overføres fra en person til en annen.

En kvinne strever med å komme nærmere elskeren sin. Han er overbevist om at høyspentmasten som står utenfor huset hans, ja hele elektrisitetsnettet, har makt over ham. Han overfører vrangforestillingen til sin elskerinne, og når paranoiaen farer som elektriske gnister mellom dem, tar galskapen fyr.

Bergen Nasjonale Opera og Borealis presenterer en sonisk reise inn i kjærlighetens og vanviddets irrganger. Islandske Sjón, som står bak tekstene til mange av Björks låter, har skrevet librettoen, mens den britiske komponisten Emily Hall står for musikken.

Den svenske vokalartisten Sofia Jernberg synger sopranrollen, den islandske operasangeren Finnur Bjarnason synger tenor, og Frederic Wake-Walker, kunstnerisk leder for Mahogany Opera Group, står for iscenesettelsen.


samtidsmusikk
festival
lydkunst
støy
utstilling
bergen
musikk
usfverftet
nymusikk
opera
konsert

Restriksjoner

Vi tilbyr redusert pris til innehavere av ledsagerbevis for funkjsonshemmede. Begrenset adkomst og kapasitet for bevegelsehemmede, så ta kontakt på forhånd for best mulig tilrettelegging. Ta kontakt på forhånd på post@borealisfestival.no vedr. oventsående.

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes bare ved avlyst konsert. Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil i program og utsendt info.