LEMUR : Lemuria : Borealis 2017

Arrangementsinformasjon
Default file 1484060695

LEMUR
Lemuria
Festsalen, Grand Bergen, Nedre Ole Bulls plass 1
Dørene åpner 18:30 // konsertstart 19:00 // varighet 60 min.


Den norske improvisasjonskvartetten LEMUR sin nye komposisjon, baserer seg like mye på myten om den tapte sivilisasjonen Lemuria, som på en sats fra den ikoniske italienske komponisten Luigi Nonos arbeid Guai ai gelidi mostri. Øyer er tilbakevendende motiver i Nonos musikk, som bevegelsesansamlinger, utopiske stater eller konstellasjoner av folk, men i større grad enn musikken er det Nonos empiriske og eksperimentelle tilnærming til komposisjon og bruken av konsertrommet LEMUR har latt seg inspirere av. Kvartetten vil utvides av vokalistene Stine Janvin Motland og Unni Løvlid, og Lemuria vil framføres fra seks “øyer” spredt ut over konsertlokalet. Alle utøverne er både solister og ensemble, og i løpet av framføringen rekonfigurerer musikken konsertrommet og lyden. Publikum kan sitte eller bevege seg som de selv ønsker, som vann mellom øyene.

Lemuria er det fjerde verket i en pågående serie der LEMUR kreativt gjenbruker og approprierer titler og konsepter fra nittenhundretallets kunstmusikalske kanon.

LEMUR – konsept og komposisjon
Bjørnar Habbestad – fløyter
Lene Grenager – cello
Hild Sofie Tafjord – horn
Michael Francis Duch – kontrabass

Stine Janvin Motland – vokal
Unni Løvlid – vokal
Thorolf Thuestad – elektronikk

samtidsmusikk
festival
lydkunst
støy
bergen
musikk
konsert
eksperimentellmusikk
lemur

Restriksjoner

Vi tilbyr redusert pris til innehavere av ledsagerbevis for funkjsonshemmede. Begrenset adkomst og kapasitet for bevegelsehemmede, så ta kontakt på forhånd for best mulig tilrettelegging. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no vedr. ovenstående.

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes bare ved avlyst konsert/arrangement. Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil i program og utsendt info