Michael Francis Duch : Part Music for Double Bass : Borealis 2017

Arrangementsinformasjon
Default file 1483810877

Michael Francis Duch
Part Music for Double Bass
Stairway, KODE 4, Rasmus Meyers allé 9
Konsertstart 22:30 // varighet 30 min.

inkluderer Okkyung Lee sin konsert som finner sted rett etter Part Music for Double Bass

*verdenspremierer*

I det lydlige skjæringspunktet mellom et instrument på kanten av hørbarhet og støy som søker orden og sammenheng, vil den norske kontrabassisten Michael Francis Duch for aller første gang oppføre et nytt og stillferdig intenst verk av den britiske komponisten John Lely. Part Music for Double Bass (2017) omfavner forskjellige typer stillhet, forlenget harmonisk tonalitet, og er skrevet som to deler som skal spilles simultant. Kontrabassdelen av verket er utviklet i tett samarbeid med Michael Francis Duch, og tar i bruk en strengeteknikk som prioriterer ren intonasjon, men som likevel ikke er fremmed for varierende grader av buestøy og andre ustabiliteter. Den delen av lyden som er i mono filtrerer støyens etterklang, for slik å skape mer eller mindre stabile stemminger i relasjon til den akustiske delen. Stykket vil bli framført i det runde trappehuset på KODE 4, og vil kreve en hyperfokusert konsentrasjon fra lytteren, som på sin side vil premieres med en dyp reise inn i lyd og spenning.

samtidsmusikk
festival
lydkunst
støy
bergen
musikk
nymusikk
konsert
ensemble
kode4
tårnsalen
eksperimentellmusikk

Restriksjoner

Vi tilbyr redusert pris til innehavere av ledsagerbevis for funkjsonshemmede. Begrenset adkomst og kapasitet for bevegelsehemmede, så ta kontakt på forhånd for best mulig tilrettelegging. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no vedr. ovenstående.

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes bare ved avlyst konsert/arrangement. Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil i program og utsendt info