Samtale : Aquasonic: The Sound of Shrimps : Borealis 2017

Arrangementsinformasjon
Default file 1484661474

Samtale
Aquasonic: The Sound of Shrimps

Upstairs, Bergen Kunsthall, Rasmus Meyers Allé 5
Dørene åpner 12:30 // samtalestart 13:00 // varighet 90 min
Gratis

Etter samtalen blir det et musikalsk innslag i NO. 5 som responderer på Matana Roberts-utstillingen I Call America

Komponist Jana Winderen i samtale med Knut Korsbrekke fra Havforskningsinstituttet og Geir Pedersen fra Christian Michelsen Research om hva de har lært gjennom å lytte under vann.

Artist og komponist Jana Winderen har brukt store deler av livet på å lytte under vann, og med dette utgangspunktet skapt kunstverk som har latt henne komme i kontakt med det stadig skiftende og til tider utsatte livet til pattedyr, fisk og andre organismer som lever i verdens vann. Ved å anvende teknikker som hydrofonopptak og ekkogrammer har forskere ved Havforskningsinstituttet lenge brukt lyd som en måte å kartlegge både vannstrømninger og fiskenes bevegelser, for bedre å forstå den undersjøiske verden. Når og hvordan kan disse to praksisene møtes? På den ene siden en lydfiksert og kreativ praksis, på den annen et datadrevet vitenskapelig forskningsprosjekt. Vi ber Jana Winderen og medlemmer av Havforskningsinstituttet  diskutere i hvilken grad deres arbeid sammenfaller, hvor viktig lyttingen er for vår forståelse av havene, og hva vitenskap og kunst kan lære av hverandre.


samtale
talk
samtidsmusikk
borealis
galleryno05
samtidskunst
foredrag
borealis2017
borealisfestival

Restriksjoner

Vi tilbyr redusert pris til innehavere av ledsagerbevis for funkjsonshemmede. Begrenset adkomst og kapasitet for bevegelsehemmede, så ta kontakt på forhånd for best mulig tilrettelegging. Ta kontakt på forhånd på billett@borealisfestival.no vedr. ovenstående.

Ansvarsfraskrivelse

Arrangementet er gratis. Vi tar forbehold om endringer og trykkfeil i program og utsendt info.